Back up en Virtualisatie

Het veiligstellen van bedrijfsgegevens is van vitaal belang in de moderne digitale wereld. Het verlies van gegevens kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals verlies van klantgegevens, reputatieschade en zelfs financiële verliezen. Daarom is het implementeren van een robuust backupsysteem essentieel voor elk bedrijf. In dit opzicht spelen Altaro Backup, Wasabi en Synology belangrijke rollen.

Altaro Backup is een krachtige en gebruiksvriendelijke back-upoplossing die bedrijven in staat stelt om hun gegevens te beschermen tegen verlies, corruptie of onbedoeld verwijderen. Met Altaro Backup kunnen bedrijven gemakkelijk en efficiënt back-ups maken van hun virtuele machines, inclusief VMware en Hyper-V. Het biedt snelle en betrouwbare herstelopties, waardoor bedrijven snel weer operationeel kunnen zijn na een storing of incident.

Wasabi is een cloudopslagservice die bekend staat om zijn ongeëvenaarde betrouwbaarheid en veiligheid. Met Wasabi kunnen bedrijven hun back-ups veilig opslaan in de cloud, zonder zich zorgen te hoeven maken over dure opslagkosten. Wasabi biedt ook een snelle en eenvoudige toegang tot gegevens, zodat bedrijven snel kunnen herstellen van een gegevensverliesincident. Met de lage kosten en schaalbaarheid van Wasabi kunnen bedrijven hun back-upinfrastructuur op efficiënte wijze beheren en tegelijkertijd de gemoedsrust hebben dat hun gegevens veilig zijn opgeslagen.

Synology is een toonaangevende leverancier van opslagoplossingen en biedt een breed scala aan NAS (Network-Attached Storage) systemen die ideaal zijn voor het maken en beheren van back-ups. Met de gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies kunnen bedrijven eenvoudig back-ups maken van hun gegevens en deze centraal beheren. Synology biedt ook mogelijkheden voor gegevensredundantie, waardoor bedrijven de integriteit van hun back-ups kunnen waarborgen. Met Synology kunnen bedrijven hun back-ups lokaliseren of zelfs repliceren naar externe locaties voor extra bescherming.

Het gebruik van Altaro Backup, Wasabi en Synology biedt bedrijven een complete en betrouwbare oplossing voor het beschermen van hun gegevens. Door regelmatige back-ups te maken en deze op een veilige locatie op te slaan, kunnen bedrijven zichzelf beschermen tegen gegevensverlies en snel herstellen in het geval van een incident. Of het nu gaat om het beschermen van virtuele machines, het veilig opslaan van back-ups in de cloud of het beheren van back-ups op een NAS-systeem, deze producten bieden de tools en functionaliteit die bedrijven nodig hebben om hun gegevens te beschermen en de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen.

 

Virtualisatie 

Naast back-up biedt VDE ICT ook oplossingen op het gebied van virtualisatie. Virtualisatie kan een uitkomst bieden voor verouderde apparatuur en kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, vooral wanneer er behoefte is aan meerdere servers.

Bij virtualisatie wordt een pc of server als het ware virtueel gehost op een nieuwere of krachtigere machine. Hierdoor kunt u verouderde software blijven gebruiken op nieuwe hardware. Als u meerdere servers nodig heeft, kunnen deze worden geconsolideerd op één krachtige server, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Virtualisatie kan ook van toepassing zijn in bedrijf kritische situaties. Hierbij kan een “snapshot” worden gemaakt van de virtuele omgeving, zodat deze snel en eenvoudig kan worden hersteld in geval van een uitval. Op deze manier kunt u snel weer aan de slag met uw werkzaamheden.